Centrele medicale Medcenter au adoptat serviciile cloud bazate pe infrastructura Euroweb

EurowebCentru de presaCentrele medicale Medcenter au adoptat serviciile cloud bazate pe infrastructura Euroweb

Jan

19

Centrele medicale Medcenter au adoptat serviciile cloud bazate pe infrastructura Euroweb

Rețeaua medicală Medcenter, ce cuprinde peste 20 de centre medicale și laboratoare de analize în România, a implementat un sistem informatic bazat pe cloud, folosind infrastructura Euroweb România.

În implementarea propriilor sisteme CRM/ERP, Medcenter a optat pentru soluțiile cloud furnizate de Euroweb, bazându-se atât pe fiabilitatea, securitatea și flexibilitatea infrastructurii, cât și pe suportul adecvat și atractivitatea ofertei comerciale.

Rețeaua Medcenter cuprinde numeroase puncte de recoltare pentru analize medicale de laborator și clinici medicale pentru diagnosticarea pacienților. Toate acestea sunt interconectate într-un sistem informatic centralizat, care a fost migrat în cloudul Euroweb pentru o mai bună scalabilitate și disponibilitate, cât și prentru asigurarea siguranței datelor. Pe lângă continuitatea operațiunilor curente, infrastructura oferă și back-up-ul de urgență, prin replicarea sistemului în centrul de date din Timișoara, fără vreun cost adițional.

“Proiectul Medcenter este o implementare de succes a soluțiilor cloud Euroweb, ce a presupus o conlucrare strânsă între specialiștii noștri și integratorul soluției informatice. Multe companii sunt reticente la tranziția în cloud din cauza riscurilor asociate procedurii. Cu un suport profesionist furnizat în toate etapele migrării și ulterior, adaptând soluțiile cloud la nevoile specifice ale clientului, externalizarea îmbunătățește eficiența afacerii din punctul de vedere al costurilor și sporește flexibilitatea prin mentenanța de la distanță. Migrarea a adus și reduceri de costuri cu serviciile conexe (utilități, personal dedicat)”, declară Mihai Gropoșilă, Director Comercial Euroweb România.

În cazul Medcenter, soluția cloud implementată reunește mai multe servere virtuale, administrate centralizat, de la distanță. De fiecare dată, Euroweb România stabilește împreună cu integratorul tipul soluției, redimensionarea componentelor acesteia și asigură tot suportul tehnic necesar migrării serviciului informatic în infrastructura cloud.

“Succesul extinderii rețelei Medcenter în teritoriu se bazează inclusiv pe exploatarea unui sistem informatic eficient, disponibil non-stop, în parametri optimi. În alegerea furnizorului infrastructurii cloud, am ținut cont de reputația și experiența providerului, de îndeplinirea criteriilor de securitate/performanță și, bineînțeles, de oferta financiară”, afirmă Răzvan Rădescu, Manager General Medcenter. Totodată, el apreciază că “soluția cloud oferită de Euroweb a răspuns perfect cerințelor noastre și asigură cadrul optim desfășurării activității tuturor centrelor medicale din țară, precum și arhivarea și stocarea de imagistică medicală”.

Euroweb derulează constant audituri de securitate pe infrastructura cloud, iar soluția de back-up, inclusiv replicarea gratuită în data center-ul din Timișoara, asigură continuitatea afacerilor.

“Suntem pregătiți să transformăm potențialul soluțiilor de tip cloud în România, excelând la toate criteriile: infrastructura premium, know-how-ul, serviciile de suport adaptate nevoilor clientului și competitivitatea comercială”, transmite Nazmi Çağlar Bölük, CEO Euroweb România. “Cu ajutorul nostru, clienții își vor eficientiza și securiza operațiunile, răspunzând mai bine provocărilor digitale actuale.”