SIP Trunk

EurowebSIP Trunk

Serviciul Euroweb SIP Trunk permite transportul a multiple canale de voce peste o retea IP publica sau privata. Clientii ce poseda un PABX IP pot initia si primi apeluri catre/dinspre orice retea de telefonie nationala si internationala cu care Euroweb are un acord de interconectare.

Euroweb foloseste propriul plan de numerotatie geografica si non geografica pentru a asocia un numar de extensii publice serviciului de SIP Trunk. O extensie utila a acestui serviciu orientate in special catre operatorii de call-centere poate fi LNS/ITFS (Local Number Service/International Toll-Free Service).

Prin acest serviciu Euroweb poate colecta si transporta apeluri locale dintr-o anumita destinatie internationala catre operatorul de call center localizat in Romania. Ca rezultat clientii operatorului de call center vor suna tot timpul la tarife locale in timp ce operatorul in sine isi poate localiza afacerea in Romania beneficiind astfel de avantaje competitive cum ar fi: cost scazut al fortei de munca specializate, costuri de operare scazute, grad inalt de specializare al fortei de munca, etc.

O alternativa cu un grad mai inalt de disponibilitate la serviciile de voce peste IP poate fi transportul de voce peste circuite sincrone (ISDN peste reteaua proprie Euroweb SDH/PDH). Similar serviciilor de SIP Trunk clientul trebuie sa detina o centrala PABX capabila sa foloseasca protocolul de semnalizare aferent ISDN.